Uit liefde voor Marie Salat

Nest brengt het ontroerende en aangrijpende verhaal van Marguerite en Marie. Twee jonge vrouwen aan het begin van de vorige eeuw.
Het is haast onvoorstelbaar dat precies honderd jaar geleden twee vrouwen die zoveel van elkaar houden alles moeten doen om hun liefde verborgen te houden. Wat zij voor elkaar voelen is een zonde en druist regelrecht in tegen alle etiquette die in die periode nageleefd dienden te worden.
Voor roddeltantes in de buurt zijn zij een aantrekkelijke prooi, voor schoonmoeders is het verdacht wat voor vriendschap zij met elkaar hebben en voor elkaar? Voor elkaar zijn zij soms zacht, dan weer gemeen, maar altijd vanuit de liefde die zij voor elkaar voelen, om elkaar in bescherming te nemen tegen zichzelf en tegen hun omgeving.
Marguerite en Marie, als hun kaarten niet bij een antiquair terecht waren gekomen, zouden wij nooit getuige kunnen zijn van wat een eeuw geleden in Blasimon is gebeurd. Regisseur Bart van Haaster maakte van de briefwisseling een ingetogen voorstelling met emotionele en dramatische hoogtepunten. In een strak, bijzonder decor zullen Rachel Levi en Nienke Kraaiema een prachtige, originele voorstelling voor u spelen.

Spel: Rachel Levi, Nienke Kraeima.
Regie: Bart van Haaster.

When

February 20th 2003 - 20:00
February 21st 2003 - 20:00
February 24th 2003 - 20:00

Where

Agora, Vrijhof

Price

€ 4,- (Union+ kaart, Enschedepas € 2,-)

Language

Dutch

Lees meer

Agenda
19 / 02 / 2003 door Redactie voor UToday