Onze Toekomst

In de huidige wereld met internet en social media zijn veel antwoorden te vinden op het internet, maar deze antwoorden zijn niet altijd de waarheid. Als jongvolwassene is de overdaad aan informatie soms eerder verwarrend dan verhelderend in de zoektocht naar hun plaats in de wereld.
Als de streng evangelische Noa op een forum een vraag stelt over klimaatverandering barst er een discussie los over de oorzaak, de gevolgen en de echtheid van de klimaatverandering. Waar milieuactivist Sophie strijd voor de toekomst van de wereld, is Milan alleen bezig met andere uitdagen en relletjes schoppen. Als de rijke Louise uit een schreeuw om aandacht oproept tot actie, komen de jongeren samen in een protest om het milieu te redden. Hier ontstaan de eerste maatregelen, bloeit de liefde en escaleert het protest in een rel.
De samenhorigheid is van korte duur en niet iedereen krijgt uit het protest wat ze hadden gewild…

Ontdek meer over de musical op social media:

When

June 2nd 2022 - 20:00
June 3rd 2022 - 20:00
June 4th 2022 - 15:00
June 9th 2022 - 20:30

Where

Agora, Vrijhof (9th of June in Concordia)

Price

Vrijhof:
€5,- with UnionCard
€7,50 without UnionCard
Concordia: €10,-

Language

Dutch

Trailer

Karakters

Louise en haar ouders

Louise komt uit een rijk gezin en krijgt alles wat haar hartje begeert, zolang het maar uit te drukken is in geld. Haar ouders staan allebei aan de top van grote bedrijven, waardoor ze hun dochter liever een duur cadeau geven dan een beetje liefde en aandacht. Doordat er thuis niet naar haar wordt geluisterd, roept Louise via het klimaatforum op tot een protest. Dat eindigt echter anders dan ze had verwacht.

Louise en haar vrienden

Louise en haar vrienden staan bovenaan de voedselketen van de school en daar maken ze graag gebruik van. Hun uiterlijk speelt een grote rol in hun levens en als iemand anders niet aan hun schoonheidsstandaard voldoet, schieten ze als hyena’s op hun prooi af. Louise doet hier graag aan mee, maar nieuwe omstandigheden kan haar positie binnen het groepje zomaar veranderen. echter anders dan ze had verwacht.

Sophie en haar moeder

Sophie is niet de makkelijkste dochter. Hoewel ze haar zaken goed op orde heeft, vindt ze ongeschreven sociale regels soms lastig te begrijpen. Haar leven staat bijna volledig in teken van haar strijd tegen klimaatverandering, terwijl anderen niet altijd zin hebben om hierover te praten. Gelukkig biedt haar moeder altijd een luisterend oor.

Noa en haar familie

Noa komt uit een strenggelovig gezin, waardoor ze haar hele leven heeft geleerd om geen moeilijke vragen te stellen. Zelf ziet ze nieuwsgierigheid echter niet als een zonde en gaat ze via internet op zoek naar antwoorden over klimaatverandering. Hoewel ze weet dat haar vader de zoektocht waarschijnlijk niet zal goedkeuren, schuift ze haar kritische vragen niet zomaar van tafel, zoals haar moeder en broertjes en zusjes altijd doen.

Milan en zijn vrienden

Milan houdt wel van een relletje schoppen. Als hij het forum over klimaatverandering vindt, besluit hij eens lekker te gaan stoken. Uiteindelijk komen hij en zijn vrienden op een klimaatprotest terecht, waar ze voor aardig wat oproer zorgen. De meeste van zijn vrienden gaan er graag in mee, waar sommige zich toch liever aan de regels houden.

Fenna en haar vader

Fenna voelt zich bijna nergens veilig. Op school wordt ze gepest door het vriendinnengroepje van Louise en als ze thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met haar dronken vader, die zichzelf sinds het vertrek van zijn vrouw is verloren in de drank. Alleen als ze in alle rust kan schetsen is Fenna gelukkig. Het liefst tekent ze treurwilgen na in het park, hoewel ze zelfs daar niet altijd met rust wordt gelaten…

Yara en haar ouders

Hoewel ze door haar brede kennis over het klimaat een wijze vrouw lijkt, is ook Yara nog maar een tiener. Ze komt uit een liefhebbend gezin en heeft daardoor de vrijheid om te dromen en haar eigen pad te vinden. Daardoor heeft ze alleen niet altijd door dat andere mensen in een hele andere wereld leven dan zij.