De geschiedenis van een Paard

Naar de novelle “Cholstomjer” van L.N.Tolstoj

Regie: Ton van Rhenen

“Toen ik werd geboren, wist ik niet wat een bonte was: ik dacht dat ik een paard was.”

Elganger is het paard waar het in dit stuk om draait. Hij is mooi, snel, heeft een goed karakter en een stamboom om U tegen te zeggen, maar toch wil niemand hem hebben. Waarom?

Omdat hij bont is. Omdat hij bont is wordt hij van de andere paarden vandaan gehouden, omdat hij bont is wordt hij gecastreerd en als werkpaard gebruikt. Omdat hij bont is wordt hij beschimpt en bespot, tot er op een dag iemand komt die onder die bonte vacht de echte Elganger herkent. Maar ook dan is Elganger het geluk niet gegund en na twee jaar leven als een koningspaard gaat hij weer van hand tot hand, wordt weer geslagen en misbruikt, tot hij als oude ruin terugkeert naar de plaats waar hij geboren is.

In de voorstelling “De geschiedenis van een paard” vertelt Elganger zijn levensverhaal. Aan de hand van flashbacks in de vorm van poppenkast en toneelspel beleeft de toeschouwer zijn leven mee. Deze originele opzet zorgt ervoor dat “De geschiedenis van een paard” een afwisselende en meeslepende voorstelling is geworden, die voor iedereen de moeite van het bekijken waard is!

When

April 20th 1999 - 20:00
April 21st 1999 - 20:00
April 22nd 1999 - 20:00

Where

Amphitheatre, Vrijhof

Price

f 6,-
f 4,- (met U+kaart/CJP/Enschedepas)

Language

Dutch

Lees meer

Agenda
11 / 12 / 2006 door Redactie voor UToday