Allen die Vallen

Woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 januari speelt UT-vereniging Nest (voorheen Nieuw Enschedees StudentenTheater) de voorstelling ‘Allen die vallen’, gebaseerd op een hoorspel van Samuel Beckett. Door middel van een truc heeft men dit hoorspel tot toneelstuk om weten te werken. Wat doe je als groep, wanneer je een hele mooie tekst hebt, maar deze helaas is geschreven in de vorm van een hoorspel met vreselijk weinig handeling en een hele lange wandeling ? Je kan besluiten om het niet te doen. Maar Nest besloot een stuk in een stuk te spelen. Het hoorspel als ‘binnen’stuk, zal worden opgevoerd in een opnamekamer, waar zich het ‘buiten’stuk afspeelt tussen de 7 acteurs en 1 regisseur, die bijeen komen om het hoorspel op de band te zetten.

In het begin is het vooral het buitenstuk, dat de overhand lijkt te hebben. Het absurdistische hoorspel heeft een subtiele ondertoon en dat is niet gemakkelijk op voor de veelal ongemotiveerde acteurs. De regisseur probeert d.m.v. hulpstukken de acteurs tot inleving te brengen. Hij wil, dat deacteurs zich tijdens de opname echt kunnen voorstellen, dat ze het personage zijn, dat ze spelen. De voorstelling moet meer zijn dan alleen een grappig stemmetje. Je moet voelen, dat de persoon achter die stem leeft, echt is, van vlees en bloed.

De attributen lijken te werken (hoewel het publiek natuurlijk niet ziet, hoe het zonder attributen ging). De provisorisch dik gemaakte Mevrouw Rooney (hoorspelpersonage) gaat op weg naar het station om haar man op te halen. Onderweg komt zij allerlei mensen tegen en verneemt zij dat de trein om onduidelijke redenen te laat is. De sfeer op de set is bijna net zo zwart als de tekst van Beckett. Alles wat kan doodgaan (vallen), gaat ook dood. Toch weten Beckett en Nest ook de (zwarte) humor in deze deprimerende situatie voldoende uit te buiten.

De voorstellingen beginnen om 20:30. Kaarten zijn te bestellen bij de portier van de Vrijhof en kosten f7,50/f4,- respectievelijk zonder en met CJP/CK/E-pas/pas65.

When

January 24th 1996 - 20:30
January 25th 1996 - 20:30
January 26th 1996 - 20:30

Where

Vrijhof

Price

f 7,50
f 4,- (CJP/CK/E-pas/pas65)

Language

Dutch

Lees meer

Agenda
24 / 01 / 1996 door Redactie voor UToday

Agenda
17 / 01 / 1996 door Redactie voor UToday